Werk je met gewasbeschermingsmiddelen? Dan ben je verplicht uw spuitlicentie te halen. Tijdens de cursus Spuitlicentie 1 Uitvoeren gewasbescherming Lentiz cursus & consult leer je onder meer de meest relevantie ziekten en plagen herkennen en weet je hoe je spuitapparatuur moet bedienen.
De cursus Bedrijfsvoeren gewasbescherming van Lentiz cursus en consult bereid je voor op het examen voor het behalen van licentie 2. Licentie 2 Bedrijfsvoeren gewasbescherming heb je nodig als je opdrachten voor het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen geeft aan medewerkers.
In dit programma leer je je bedrijf verder professionaliseren, inspelen op kansen en een bedrijfvisie voor de komende jaren bepalen.
Behaal je spuitlicentie met deze online cursus.
Tijdens deze cursus leer je hoe je een interne audit moet voorbereiden, uitvoeren en vastleggen.
ISO 26000 en de MVO Prestatieladder zijn twee normen voor duurzaamheid, tijdens deze training leert u onder meer over hoe u audits kunt uitvoeren en hoe u een MVO-managementsysteem kunt invoeren.
Tijdens deze workshop leer je de richtlijnen van GLOBAL GAP en hoe je ze kunt toepassen op het eigen bedrijf.
In deze workshop leer je om naast de klanteneisen ook de wensen van de klant te definiëren.
Je maakt kennis met de HACCP principes en weet aan het einde van de training hoe je een BRC managementsysteem op moet zetten in het bedrijf.
Of uw bedrijf succes heeft is voor een groot deel afhankelijk van de aansluiting bij andere schakels. Wat is de rol van uw bedrijf in deze keten? En welke impact heeft de samenwerking met andere ketens op uw organisatie?
De tuinbouwsector staat voor grote uitdagingen: hoe kunnen we innoveren in productie, afzet of verwerking? Wil je meer leren hoe je een toekomstbestendige organisatie kan creëren? In deze training leer je dit en meer. Je maakt de weg vrij voor nieuwe producten, processen en verdienmodellen.
Wil je alles leren over thema’s als: teelt, gewasbescherming, bodem, bemesting, precisielandbouw en veredeling? Wil je ondernemers adviseren hoe ze optimaal rendement uit hun bedrijf kunnen halen of wil je weten hoe je op de beste manier je product kunt vermarkten? Kies dan voor de hbo-studie Tuinbouw en akkerbouw.
De Arbowet bepaalt dat elk bedrijf één of meerdere medewerkers benoemt tot preventiemedewerker. Deze werkt mee aan de risico-inventarisatie en –evaluatie en geeft voorlichting en advies aan medewerkers en de ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging. Sinds 1 juli 2017 is de Arbowet veranderd en er wordt meer aandacht gevraagd voor preventie binnen bedrijven. Heeft uw preventiemedewerker genoeg kennis hiervoor?
De cursus Bedrijfsvoeren gewasbescherming van Yverta bereid je voor op het examen voor het behalen van licentie 2.
Elke werkgever is verplicht bedrijfshulpverlening te hebben. In kleine bedrijven kan een werkgever zelf de BHV’er zijn. Om BHV'er te worden, moet u een BHV Bedrijfshulpverlening basis- en herhalingscursus volgen. Van deze cursus is een online variant, namelijk bij 112bhv.nl
Met het volgen van de cursus Uitvoeren gewasbescherming van Yverta kun je licentie behalen die nodig is voor het werken met gewasbeschermingsmiddelen.
De herhalingscursus voor veilig werken met de heftruck heeft speciale oefeningen om de huidige kennis van de heftruckchauffeur op te frissen. Er wordt extra veel aandacht besteed aan wat de heftruckchauffeur de afgelopen jaren in de praktijk is tegen gekomen. We richten ons met 2,5 uur effectieve rijtijd op de praktijk en veiligheid. Wijzen cursisten nogmaals op risico's en leren ze ten alle tijden goed om zich heen te kijken. In 1 dagdeel van 07.00 uur - 10.30 uur of van 11.00 uur - 14.30 uur kan de heftruckchauffeur met deze opfriscursus het heftruckcertificaat opnieuw verdienen.
Elektropallettruck en stapelaar vormen een vast onderdeel van deze cursus. Bij een voldoende resultaat voor de opdrachten ontvangt u voor deze voertuigen een GRATIS certificaat.
Heb je behoefte aan concrete handvaten hoe je jouw middenkader het beste kunt versterken, na afloop van deze cursus weet je hoe je jouw middenkader kunt ontwikkelen.
De cursus Bedrijfsanalyse/ Data-analyse behandelt hoe je de resultaten van mensen, verschillende afdelingen en van het gehele bedrijf kunt meten.
Door een uitgekiende samenstelling van de hoogwerkers worden de personen zonder ervaring in het bedienen in 1 dag van 07.00 - 14.30 uur getraind in het bedienen van 5 typen hoogwerker. De schaarhoogwerker, knikarmhoogwerker, spinhoogwerker, aanhangerhoogwerker en telescoophoogwerker. De opleiding “Veilig werken met de Hoogwerker” wordt standaard afgesloten met een BLOM-veiligheidsexamen voor zowel de theorie als praktijk. Bij voldoende resultaat is het hoogwerkercertificaat verdiend!
De minimale leeftijd voor deze training is 18 jaar .
Wil jij het agrarisch bedrijf van je ouders (familie, kennissen) overnemen of zelf een agrarisch bedrijf starten? En wil je geen studie van vier jaar volgen? Kies dan voor de tweejarige Associate degree studie Agrarisch Ondernemerschap Tuinbouw & Akkerbouw. Wij leren je alles over zelfstandig ondernemen, innovatie en goed vakmanschap op tuin- of akkerbouwgebied. Ook ervaar je het belang van inspelen op de omgeving en ga je je verder verdiepen in economie.
In deze cursus leer je een heftruck te besturen en goed te beheersen.
Deze cursus is onmisbaar voor u als akkerbouwer, loonwerker, veehouder, teler maar ook voor u als adviseur, die meer inzicht wil verkrijgen in bodembeheer en de effecten daarvan op het bodemsysteem.
Tijdens de opleiding veilig hijsen/ aanslaan van lasten richten we ons voornamelijk op de praktijk met ruimte voor het stellen van vragen en korte toelichting van de theorie. Wij willen dat cursisten na het volgen van de hijsopleiding voldoende ervaring hebben opgedaan om direct zelfstandig aan de slag te gaan met hijsen in de praktijk. De opleidingsduur is 1 dagdeel van 07.00 uur - 10.30 uur of 11.00 uur - 14.30 uur. Wanneer beide voldoende zijn bevonden en afgesloten zijn met een examen wordt de opleiding hijsen beloond met een hijscertificaat ofwel hijsbewijs. Deze hijscursus is zowel bedoeld voor personen die een hercertificering moeten doen als voor personen die nog weinig of geen ervaring hebben. Goed voorbereiden op de theorie is belangrijk!
Werkt u met GPS en wilt u verdieping van uw kennis? GPS-toepassingen zijn in opmars, steeds meer bedrijven in de landbouw en cultuurtechniek maken er gebruik van. De kennis en vaardigheden van de "trekker-chauffeur" worden hierdoor op een hoger peil gezet, door het steeds meer gebruik maken van geavanceerde elektronica. De chauffeur van vroeger is nu operator van het GPS-systeem.
Tijdens deze heftruckcursus gaan we er vanuit dat de cursisten enige ervaring hebben met het rijden op de heftruck, maar niet eerder een heftruckcertificaat verdiend hebben. We kunnen daarom de cursus in 1 dag van 07.00 - 14.30 uur uitvoeren. De nadruk van deze heftruckcursus ligt met 5 uur rijtijd op de praktijk. En we besteden extra veel aandacht aan fout aangeleerde handelingen. De behendigheid zullen we vergroten met onze speciale oefeningen en parcoursen. We richten ons op de praktijk en veiligheid. Wijzen cursisten op gevaren en leren ze ten alle tijden goed om zich heen te kijken.
Elektropallettruck en stapelaar vormen een vast onderdeel van deze cursus. Bij een voldoende resultaat voor de opdrachten ontvangt u voor deze voertuigen een GRATIS certificaat.
Verschillende bewerkingen, zoals kunstmeststrooien, zaaien en ploegen, hebben niet allemaal dezelfde nauwkeurigheid nodig. Dit is belangrijk voor de keuze voor een correctiesysteem. In geval dat een grote precisie nodig is, kan naast trekkerbesturing en correctiesignaal ook machinebesturing worden toegepast. In de praktische cursus gaat u zelf aan de slag en leert u over het juist gebruik maken van GPS-ondersteuning.
In deze cursus leert u te werken met GPS-besturingssystemen op trekker & werktuig. U gaat werken met bekende merken voor aansturing van een wentelploeg, veldspuit met sectie-control, kunstmeststrooier (weegstrooier) met sectie-aansturing, element afsluitbare precisiezaaimachine en kilverbak.
Het plaatsspecifiek uitbrengen van meststof, zaaizaad, plant- en pootgoed en of gewasbeschermingsmiddelen is een grote wens om kosten te reduceren, optimale groeiomstandigheden te creëren of efficiënter binnen de normen te blijven.
In deze cursus leert u een basistaakkaart op te stellen, ziet u wat nodig is aan informatie en wordt de taakkaart opgeslagen op USB-stick. De taakkaart wordt praktisch toegepast op het praktijkveld met de daarvoor bestemde machines. U gaat praktisch werken met een taakkaart verwerkende machine, zoals een kunstmeststrooier van Bogballe en/of Kverneland en/of een getrokken spuitmachine van Hardi.
Met de groei van familiebedrijven kan ook het aantal medewerkers groeien. Dat vraagt om meer dan vakmanschap. Van u als ondernemer wordt steeds meer gevraagd dat er sturing en leiding wordt gegeven aan medewerkers. Leiding geven vraagt om de inzet van andere kwaliteiten. Voor velen is dat een nieuwe vaardigheid in het ondernemerschap. De cursus is bestemd voor ondernemers, bedrijfsleiders en meewerkend(e) voormannen in de agrarische sector die hun kennis en vaardigheden willen vergroten op het gebied van leidinggeven en organiseren.
Twitter krijgt er wereldwijd elke maand miljoenen gebruikers bij. MKB Cursus & Training verzorgt een korte, direct toepasbare workshop Twitter voor zakelijke gebruikers.
Wist je dat Facebook wereldwijd het grootste sociale netwerk is en dat het na Google de meest bezochte dynamische website ter wereld is? Ja? Goed bezig. Dan heb je Facebook vast ook al ontdekt als hét platform om klanten aan jouw product te binden. Nee? Geen probleem, tijdens deze workshop leren we jou hoe je je zakelijke Facebookpagina kunt inzetten om op een professionele manier zichtbaar te zijn voor (potentiële) klanten. Want online is waar je klanten zijn, en met name op Facebook
Deze training geeft je inzicht en praktisch toepasbare kennis over de aard, achtergronden en redenen van verzuim. Er wordt uitgebreid stilgestaan bij de beïnvloedingsmogelijkheden die er voor werkgever, leidinggevende en medewerkers zijn en waar ieders verantwoordelijkheden liggen.
Voor medewerkers die reeds in bezit zijn van BHV certificaat en dit geldig willen houden. Het certificaat blijft geldig door regelmatig deze herhalingscursus bij te wonen (advies is jaarlijks).
In de basisopleiding Bedrijfshulpverlening wordt de fruittelers en medewerkers geleerd hoe te handelen bij ongevallen en situaties die de veiligheid en/of gezondheid van werknemers en andere aanwezigen bedreigen.
In deze online cursus leer je de basisbegrippen op het gebied van plantenfysiologie.
De cursus mollen- en woelrattenbestrijding is bedoeld voor degenen die een licentie/vakbekwaamheidsbewijs willen verlengen zodat zij fosfor- en waterstoftabletten mogen toepassen.
De cursus mollen- en woelrattenbestrijding is bedoeld voor degenen die een licentie/vakbekwaamheidsbewijs willen behalen zodat zij fosfor- en waterstoftabletten mogen toepassen.
De basiscursus uitvoeren gewasbescherming licentie 1 en de daarbij behorende examens zullen in het Pools door een vakbekwame van origine Poolse docente worden gegeven.
De cursus Plantfysiologie geeft je kennis en inzichten over het functioneren van de plant, deze kennis helpt bij het maken van keuzes bij het optimaliseren van het teeltproces.
In deze e-learning module bespreken bedrijven uit de agrarische sector en adviseurs van Stigas de belangrijkste aspecten van het preventiewerk. 37 korte filmpjes met vragen en feedback leveren alle basiskennis die een preventiemedewerker nodig heeft.
Het bedrijf is voortdurend in ontwikkeling. Soms is het lastig kiezen tussen jouw rol als ondernemer/directielid en jouw rol als leidinggevende. Lastige gesprekken voer je wel, maar je zou daar ook wel eens feedback op willen krijgen. Dan is wellicht de cursus ‘Leidinggeven directieleden’ van Hanneke Westerop iets voor jou.
Een krachtig leider heeft focus, straalt rust en zelfvertrouwen uit en heeft aandacht voor wat de eigen mensen nodig hebben. Elke stap, die je hierin zet maakt jou tot een krachtiger leidinggevende. Deze cursus een vervolg op de cursus ‘Effectief leidinggeven’ van Hanneke Westerop.
Op basis van de risico’s in uw sector leggen wij de nadruk op levensreddende handelingen, inclusief AED, brand en ontruiming. De theorie is praktijkgericht en interactief aan de hand van duidelijke sheets, geluid en filmbeelden. De dag wordt afgesloten met een examen. Hiermee bent u gecertifeerd BHV’er.
Je bent in het bezit van een BHV-certificaat en deze is toe aan een update. Stigas biedt je een BHV-herhalingscursus van 4 uur aan.
De intensieve taalcursus Nederlands is voor anderstaligen die Nederlands willen leren.
Door onverwacht en heftig uitbreken kan bacterievuur grote schade aanrichten aan zowel meidoornhagen als in de fruit- en laanboomteelt.
In deze training leert u hoe u bacterievuur herkent, hoe deze ziekte zich verspreidt en welke bestrijding mogelijk is.
Via zelfstudie, het maken van het bedrijfsplan, het digitaal theoretisch en het mondeling examen kan de deelnemer de licentie behalen die nodig is voor het werken met gewasbeschermingsmiddelen.
De licentie is 5 jaar geldig. Binnen deze 5 jaar dient u voldoende verlengingsbijeenkomsten bij te wonen. Bij geen tijdige verlenging dient u opnieuw examen af te leggen.
Wilt u deelnemen, stuur dan een mail naar info@neele-expertise.nl. Zij bevestigen dan uw deelname aan de bijeenkomst.
Zij verzorgen diverse cursussen, waaronder de cursus Uitvoeren Gewasbescherming in het Pools, Roemeens en Engels. Veelal in-company en in combinatie met verschillende bedrijven op locatie. Wellicht is er ook bij u in de buurt een passende cursus in te plannen. Zelfs als het maar om 1 medewerker gaat kunt u hun benaderen en informeren naar de mogelijkheden.
De cursus Nederlandse taal is gericht op effectieve communicatie en praktische oefeningen in alledaagse situaties. Tijdens de cursus leer je de Nederlandse taal gebruiken in zowel de werkomgeving als de persoonlijke levenssfeer.
In deze training leer je jouw mensen in vier trainingsdagen begeleiden naar maximaal resultaat. Na afloop van de training ben je niet alleen een goede leidinggevende, maar ook coach en inspirator! Helemaal handig.
In deze cursus leer je één specifiek onderdeel van leidinggeven, namelijk het voeren van coachingsgesprekken. Zodat je na afloop weet welke manier van coaching het beste past bij jouw medewekers.
Je leer om het beste uit je medewerkers te halen en om tegelijkertijd maximaal bij te dragen bij bedrijfsdoelstellingen.
Deze training is voor leidinggevenden die behoren tot de millennial generatie.
De cursus is bedoeld voor beheerders of eigenaren van een agrarisch loonwerkbedrijf of groenvoorzieningbedrijven die middelen in hun bezit hebben en in opdracht van derden bestrijdingen (laten) uitvoeren.
Gebruikt u gewasbescherming voor de teelt van voedingsproducten of bloemen. Dan heeft u een licentie nodig. Om in het bezit te komen van de certificering volgt u de cursus uitvoeren gewasbescherming.
Deze cursus is bestemd voor agrarische ondernemers die knaagdierbestrijding binnen de bedrijfsgebouwen en/of voedselopslagplaatsen middels biociden willen toepassen én hun bewijs van vakbekwaamheid KBA willen verlengen of al in bezit zijn van een spuitlicentie en hun KBA willen behalen.
Deze cursus is bestemd voor agrarische ondernemers die knaagdierbestrijding binnen de bedrijfsgebouwen en/of voedselopslagplaatsen willen toepassen én hun bewijs van vakbekwaamheid KBA willen behalen.
Deze cursus is bestemd voor agrarische ondernemers die knaagdierbestrijding binnen de bedrijfsgebouwen en/of voedselopslagplaatsen middels biociden willen toepassen én hun bewijs van vakbekwaamheid KBA willen verlengen.
In het kader van het project Boer bij Kennis organiseert Aequator diverse online webinars met als thema droogte en koolstofvastlegging. Het project is een onderdeel van de bodemstrategie van de minister van LNV. Het doel is om kennis te verspreiden onder erfbetreders over duurzaam bodembeheer en op deze manier uiteindelijk naar ondernemers, boeren en andere grondgebruikers.
Wil je de winstgevendheid van jouw bedrijf ook verbeteren? Data in je bedrijf inzetten om gefundeerde keuzes te maken? En inzicht krijgen in welke boomgaardfactoren cruciaal zijn voor rendement?
Cijfers en data vormen een onmisbare schakel voor goed ondernemerschap. Wie goed inzicht heeft in de bedrijfscijfers en individuele percelen heeft financiële grip om te sturen op cashflow, opbrengsten, kosten en investeringen.
Daarom heeft de Ondernemerschap Academy®, samen met de NFO, de Rabobank en FruitConsult een gesubsidieerd financieel TOP-programma ontwikkeld met een uitgebreide financiële analyse van uw bedrijf, 3 bijeenkomsten en 2 persoonlijke sessies. Om specifiek in te gaan op uw bedrijfscijfers en de factoren die bepalend zijn voor het rendement van uw individuele boomgaard.
Niet forceren en overtuigen, maar je positie als leidinggevende innemen, zorgt er voor dat medewerkers jou volgen en je met meer gemak en plezier leiding kunt geven. Om goed te kunnen functioneren als leidinggevende van medewerkers is het van belang om te beschikken over sterke communicatieve vaardigheden, in staat te zijn verschillende individuele gesprekken met het personeel en het werkoverleg goed te kunnen voeren en overzicht te bewaren in drukke periodes.
Steek jij de handen uit de mouwen, wil je werken met de nieuwste duurzame technieken of het telen van lekker fruit, bomen, planten of bloemen. Ben je niet vies van hard werken, dan is dit wat voor jou. De teelt en techniek opleiding is op meerdere niveau’s in een BOL en BBL variant te volgen.
Spuitlicentie 1 voor Arbeidsmigranten, een verplichte spuitlicentie voor werknemers.
Doel van de cursus is het versterken van de leidinggevende vaardigheden en het zelfvertrouwen van de deelnemer, zodat hij/zij in staat zijn om met het gewenste effec hun rol te vervullen.
Do you want to unveil all the facets of storage of apples and pears? Improve your understanding of the physiological processes but also the technical background of cooling systems and controlled atmosphere (CA) storage? Do you want to distinguish between main and side issues? Then this online course is something for you. It enables you to study the learning materials at your own pace and place.
Jacht in onze maatschappij heeft mede tot taak het wild en de groene ruimte waarin het wild leeft in stand te houden. Het onder controle houden van wildschade door verschillende groepen dieren wordt daarmee een grotere uitdaging voor de agrarisch ondernemers.
Heb je in jouw werk te maken met landbouwtechniek en merk je steeds dat je een bepaalde basis mist, dan is deze cursus geschikt voor jou. De cursus gaat in op het brede aspect van techniek.
In de E-learning basis voedselveiligheid wordt de toepassing van HACCP en hygiëne op een praktische manier vertaald voor de medewerkers van jouw bedrijf.
Is bedrijfsopvolging onderwerp van gesprek aan de keukentafel? Of voel je juist de behoefte om het met het gezin te hebben over de toekomst van het bedrijf en een mogelijke opvolging?
Neem dan halverwege december deel aan het gesubsidieerde programma Bedrijfsopvolging bij familiebedrijven. Dit programma met 3 inspirerende groepsbijeenkomsten en 4 individuele sessies aan de keukentafel is specifiek bedoeld voor (potentiële) overdragers en (mogelijke) overnemers die zich willen oriënteren op bedrijfsopvolging van het fruitteeltbedrijf.
Interesse om ook deel te nemen?
Bel 030 - 237 07 00 en bespreek wat dit programma ook voor jou, jullie gezin en het familiebedrijf kan betekenen.
De Kennis & Kunde voor toekomstige fruittelers
Ben je werkend in de (zacht)fruitteeltsector én wil je je hierin verder ontwikkelen? Of wil je in de toekmst in de sector gaan werken én het vak fruitteelt en het ondernemen hierin (beter) leren? Dan is deze vakopleiding Fruitteelt & Ondernemen er voor jou!