Voor cursussen en trainingen
Scholing van werknemers is van belang voor zowel de ontwikkeling van de werknemer als die van het bedrijf. Colland Arbeidsmarkt stimuleert daarom het vergroten van de vakkennis en vaardigheden van werknemers in de Fruitsector.
Bij het fonds Colland Arbeidsmarkt kun je een subsidie aanvragen voor de cursussen en trainingen van je werknemers. Voor een groot aantal cursussen is er subsidie vanuit het Collandfonds mogelijk. Er staat altijd bij een cursus aangegeven of er mogelijkheid is tot subsidie.
De subsidie wordt verstrekt op basis van een percentage van de cursuskosten. De maximale vergoeding bedraagt € 1.800,-- per werknemer per jaar. Er bestaat géén vergoeding voor reis- en loonverzuimkosten.
Werkgevers die in aanmerking willen komen voor een bijdrage in de kosten van cursussen dienen aan de volgende voorwaarden te voldoen:
Op de website van Colland Arbeidsmarkt vind je de cursusgroepen voor de Fruitsector. Subsidie kan met je inloggegevens digitaal aanvraagd worden via het Colland Administratie Systeem (CAS). Heb je hulp nodig bij het aanvragen van een subsidie voor een cursus of training neem dan de contact op met de scholingsconsulent Karin Rommens.
Voor praktijkleren
De subsidieregeling praktijkleren is per 1 januari 2014 in de plaats gekomen van de WVA, de wet vermindering afdracht. Het doel van de subsidieregeling praktijkleren is werkgevers ertoe bewegen meer praktijkleerplaatsen en leerwerkplaatsen aan te bieden. De subsidie geldt alleen voor studenten die een opleiding volgen waarbij werken en leren wordt gecombineerd. Maximaal kan er € 2.700,-- subsidie per schooljaar worden aangevraagd.
De subsidie is bedoeld ter compensatie van een deel van de kosten, voor de begeleiding die de studenten van het bedrijf krijgen. De subsidie kun je na afloop van het schooljaar aanvragen in de periode juni tot september. De opleiding die de leerling volgt moet een door de overheid erkende HBO- of (V)MBO-opleiding zijn.
Een van de voorwaarden voor studenten uit het VMBO en MBO is dat je bedrijf als leerbedrijf erkend is. Voor deze erkenning kun je contact opnemen met de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Voor de overige voorwaarden om voor deze subsidie in aanmerking te komen zie:
Voorwaarden VMBO
Voorwaarden MBO
Voorwaarden HBO
Meer informatie over de subsidieregeling praktijkleren vindt u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).